ÄventyrsCompaniet

ÄVENTYRS

COMPANIET

FÖRSÄLJNING

KAJAKER OCH TILLBEHÖR

Vi säljer Sveriges mest sålda kajak, Seabird Expedition.

Expedition lyckas kombinera snabbhet, stabilitet, volym, vikt och design som ingen annan. Få kan matcha dess mångsidighet! Den är också otroligt snygg och designad av en av Sveriges främsta kajakdesigners Ingvar Ankervik. Känd för att vara snabb i alla väder samtidigt som den är väldigt stabil, passar expedition alla paddlare!

I slutet av säsongen så säljs årets hyreskajaker ut till reducerade priser. Boka din redan nu!

Finns i två storlekar, LV och HV

Det är väldigt viktigt att kajaken passar dig i storlek för att du ska få bästa komfort och paddlingsupplevelse. Kajakens egenskaper kommer då fram och du får förutsättningar för en så härlig och enkel paddling som möjligt. Välj LV eller HV för maximal paddelglädje!

HV: Längd 518 cm paddlare från ca 77-80 kg till ca 110 kg, längd från ca 178 cm
LV: Längd 480 cm paddlare från ca 50-55 kg till ca 80-85 kg, längd upp till ca 185 cm

Vi har både HV och LV hemma för provpaddling.


Oslagbar kombination av stabilitet och hastighet

Vad som gör Seabird Expedition speciell är de eleganta linjerna och skärningarna. Kajaken har en modern "Swede-form", den är bredare bakom sittbrunnen, vilket förutom en snygg design även ger kajaken en längre vattenlinje. Konstruktionen gör paddlingen bekvämare och mer effektiv och gör Expedition väldigt snabb i jämförelse med andra lika stabila kajaker. Oavsett väder bibehåller kajaken stabilitet och hastighet.


Otroligt mångsidig kajak – för båda nybörjare & erfarna

Seabird Expedition passar utmärkt för många olika ändamål. Längden och det snabba skrovet gör den lättdriven i både sjö och hav. Det är en stabil kajak som både vana paddlare och nybörjare kommer ha jätteroligt med. Tack vare sin höga marschfart kan Seabird Expedition med fördel även användas som motionskajak.

Kajaken fungerar lika bra för kortare paddlingar och dagsturer som för längre turer med övernattningar. Seabird Expedition har jättebra lastkapacitet! Utrustad med 4 vattentäta lastutrymmen får enkelt med dig all packning du kan tänkas behöva. I de stora främre och bakre utrymmena finns gott om plats och precis bakom ryggen finns ytterligare ett fack som nås när du paddlar. Precis framför sittbrunnen är Seabird Expedition även försedd med ett mindre vattentät fack där du lättåtkomligt kan förvara kamera, mobiltelefon, solglasögon eller vattenflaska.


Genomtänkt utförande & design – i hög kvalitet!

Positionen på packluckorna är väl genomtänkta och är lätta att använda. Detsamma gäller rodret som du enkelt tar upp och ner från din plats i kajaken och vajrar, luckor och däckslingor etc. Seabirds kajaker håller genomgående otroligt hög kvalitet och standard. De håller – även när de används mycket under lång tid.


Det här gäller kanske framförallt kvaliteten på plasten som är av oslagbar hållbarhet. Seabird Expedition är tillverkad i 3-lagers polyeten, HDPE-plast, (sandwichkonstruktion) vilket gör den otroligt tålig och vridstyv. Plasten är i stort sett underhållsfri och står effektivt emot kantstötar vid paddling. Det här gör den även lätt att förvara på land. Till skillnad från äldre plastmaterial och 1-lagersplast så har 3-lagersplast en mycket bättre vridstyvhet och en lägre vikt. Det här ger en snabb och stabil kajak med en betydligt längre livslängd!


Sitt bekvämt i kajaken under hela turen!

Seabird Expedition har en stor sittbrunn vilket gör det väldigt lätt att ta sig i och ur kajaken. Den sköna vadderade sitsen har nu också förbättrats och är utrustad med ett nytt justerbart ryggstöd som gör det möjligt att snabbt och enkelt anpassa och ändra sittställningen både innan och under paddlingen.

Detsamma gäller fotpedalerna som justeras superenkelt, även när du sitter i kajaken. Ryggstödet har också en hög profil som ger bra stöd och du sitter väldigt skönt även på längre turer. Kajakens lårstöd är också justerbara och kan anpassas efter din längd så att du får stödet på rätt plats.

Specikationer och egenskaper

Specifikationer - Expedition LV

Längd

480 cm

Bredd

56 cm

Djup

30 cm

Cockpit

80 x 39,5 cm

Volym

265 L

Vikt

26 kg

Lastkapacitet

130 kg

Rek. vikt på paddlare

50 - 85 kg

Egenskaper - Expedition LV

Hastighet

7

Primärstabilitet

8

Sekundärstabiltet

9

Stabilitet i vågor

9

Riktiningsstabiltet

9

Manöverbarhet

8

Specifikationer - Expedition HV

Längd

518 cm

Bredd

59 cm

Djup

38 cm

Cockpit

85,5 x 41 cm

Volym

350 L

Vikt

29 kg

Lastkapacitet

150 kg

Rek. vikt på paddlare

75 - 110 kg

Egenskaper - Expedition HV

Hastighet

8

Primärstabilitet

8

Sekundärstabiltet

9

Stabilitet i vågor

9

Riktiningsstabiltet

9

Manöverbarhet

8

Utrustning


• Robust fjädrande roder med vajrar

• Fotpedaler med separat pedal för roderstyrning

• Reglage för uppfällning och nedfällning av roder på sidan av sittbrunnen

• Gummerade bärhandtag i för och akter

• Däcklinor på främre däck

• Elastiska lastlinor på främre och bakre däck

• Justerbara lårstöd

• Justerbar sits med lättåtkomligt reglage

• Litet fack för mobiltelefon, vattenflaska etc. framför sittbrunnen

• Uttag för fäste av kompass i fören

Copyright © Alla rättigheter förbehållna